Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Καλή αρχή!!

Νομίζω ότι ο τίτλος του blog τα λέει όλα. Έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε σε έναν καθαρά κινηματογραφικό κόσμο και αυτό γιατί το σινεμά πλέον αποτελεί μια από τις κυρίαρχες μορφές διασκέδασης. Το επίπεδο της τηλεόρασης μας, το γεγονός ότι πλέον διοργανώνεται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη φεστιβάλ όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας, το Πανόραμα Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καθώς και ότι ο ελληνικός κινηματογράφος χαίρει άκρας προσοχής και αναγνώρισης από το εξωτερικό, όλα αυτά αποτελούν λόγους για τους όποιους το ελληνικό κοινό επιλεγεί το σινεμά για τις εξόδους του και έχει βάλει τις ταινίες στην ζωή του.
Νομίζω ότι η πλέον κλασσική ερώτηση η οποία γίνεται μεταξύ συντρόφων ή φίλων σε μια παρέα, είτε κανονίζεις μια χαλαρή έξοδο, είτε αποφασίζεις μείνεις σπίτι είναι η εξής: "Έχει καμιά καλή ταινία να δούμε;".

Το σινεμά μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς διάφορα, να σε κάνει να αναρωτηθείς για πολλά, να σε κάνει δεις και να ακούσεις απόψεις που μπορεί να μην γνώριζες αλλά εγώ πιστεύω ότι σκοπός του κινηματογράφου είναι να σε ψυχαγωγήσει και αυτό το καταφέρνει μόνο όταν αφεθείς στην μαγεία του. Το συναίσθημα που έχεις μπαίνοντας σε μια αίθουσα και χαμηλώνουν τα φώτα για μένα είναι ανεπανάληπτο, γι'αυτό άλλωστε και ξεκινάω αυτό το blog.

Εδώ θα καταγραφώ τις σκέψεις μου για οτιδήποτε έχει να κάνει με το σινεμά. Από ειδήσεις, βραβεία, νέες ταινίες, τα πάντα. Ευελπιστώ να παραμείνω συνεπής σε αυτό και εύχομαι να το διαβάσει και κανένας άλλος. :P

Γ. Δ.

4 σχόλια:

 1. Καλή αρχή φίλε,ωραίες κριτικές!

  Κων/νος Τσώκος από Filmboy.gr.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου;
  Σταύρος Γανωτής
  stavros.ganotis@gmail.com
  αρχισυντάκτης cine.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή