Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Jane Eyre [3/5]

Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μες στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Jane Eyre, μαλακώνει την καρδιά του εργοδότη και ιδιοκτήτη του απομονωμένου και επιβλητικού σπιτιού στο οποίο εργάζεται και σύντομα ανακαλύπτει ότι κρύβει ένα τρομερό μυστικό.

Η ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ

Το μυθιστόρημα της Charlotte Bronte αποτελεί από μονό του μια παθιασμένη, δυνατή ερωτική ταινία, από τις πιο ρομαντικές που έχουν ειπωθεί ποτέ και ο Cary Fukunaga προσεγγίζει το υλικό με σεβασμό και το μεταφέρει στο κινηματογράφο σε μια λιτή και κομψά μελετημένη προσαρμογή.

Με την έναρξη της ταινίας ο Fukunaga σφυρηλατεί έναν συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στην ηρωίδα του και το κοινό. Και με σύμμαχο του, την εξαιρετική φωτογραφία του Adriano Goldman αναπαράγει μια σκοτεινή μελαγχολική εποχή με μουντά χρώματα και διατηρεί καθολη την διάρκεια της ταινίας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο μέχρι τη συγκλονιστική κορύφωση του.

Και χάρη στις ερμηνείες και την χημεία των δυο βασικών πρωταγωνιστών ανυψώνεται η ταινία. Η Mia Wasikowska έχει αποδείξει το ταλέντο της και εδώ δίνει στην Jane τέτοια ένταση και λαχτάρα για μια γεμάτη ζωή που σε συνεπαίρνει. Από την άλλη ο Michael Fassbender συνεχίζεται την αδυσώπητη άνοδο του στην λίστα με τους καλυτέρους ηθοποιούς της γενιάς του και εδώ δεν είναι κάτι λιγότερο από εξαιρετικός. Η Judi Dench είναι, όπως πάντα, μια εξέχουσα παρουσία σε κάθε ταινία στην οποία παίζει.

Σε γενικές γραμμές η ταινία αποτελεί μια φρέσκια, γεμάτη ζωντανές εικόνες, ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη σχεδόν από κάθε άποψη προσαρμογή του κλασσικού μυθιστορήματος και για 120 λεπτά είναι τόσο σαγηνευτική που θα σας αιχμαλωτίσει την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου