Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

See Girl Run [3.5/5]

Μια παντρεμένη γυναίκα, δυσαρεστημένη με την βαρετή ζωή της, ελπίζει ότι με το να γυρίσει στο πατρικό της και να ξανασυνδεθεί με τον νεανικό της έρωτα θα βρει ξανά την ευτυχία.

Το πιο πιθανό είναι να σκεφτείτε ότι ταινίες με παρόμοια υπόθεση έχετε δει αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Η διαφορά εδώ είναι ότι ο Meyer προσεγγίζει αυτή την ιδιόμορφη ανεξάρτητη ρομαντική κομεντί με σεβασμό και την μεταχειρίζεται ως ένα σοβαρό ρομαντικό δράμα. Αφαιρώντας όλα εκείνα τα ενοχλητικά κλισέ που συνήθως βρίσκουμε σε ταινίες τέτοιας φύσης (π.χ. η ύπαρξη ποπ τραγουδιών, ανούσιων δεύτερων χαρακτήρων, τραγελαφικών καταστάσεων κ.ο.κ.) ο Meyer στηρίζεται αποκλειστικά στο σενάριο και στους ηθοποιούς προκειμένου να μεταφέρει τα συναισθήματα της ιστορίας της.

Χωρίς να στερείται την αίσθηση του χιούμορ σπάνια προσφέρει γέλιο που δεν είναι συνδεδεμένο με κάποια οδυνηρή έκφραση του συμβιβασμού ή της απογοήτευσης. Εμπλουτισμένο με φυσικούς διάλογους και ρεαλιστικές καταστάσεις το έργο του Meyer διαθέτει μια ακατέργαστη συναισθηματική αίσθηση που δεν συναντάς σε τυπικές ταινίες του Χόλυγουντ αυτού του είδους. Παίρνει πάντα στα σοβαρά τόσο το βάθος των συναισθημάτων των χαρακτήρων όσο και την ίδια την κατάσταση στην όποια βρίσκονται. Αντανακλώντας, δε, την πραγματικότητα των ενεργειών των πρωταγωνιστών μέσα από τους περιφερειακούς χαρακτήρες το σενάριο του Meyer δίνει πνοή και στους δευτερεύοντες ρόλους πράγμα αξιοθαύμαστο.

Πηγαίνοντας ενάντια στην καθιερωμένη φόρμουλα, λοιπόν, καταφέρνει να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας σε ένα καταπονημένο είδος ταινιών. Χωρίς να φτάνει τα ύψη του πρόσφατου (500) Μέρες με τη Σάμερ, το «Παντρεμένη Γυναίκα Μόνη Ψάχνει» διαθέτει ικανή σκηνοθεσία, αγαπητούς χαρακτήρες και ένα ισχυρό σενάριο. Το αποτέλεσμα: μια διασκεδαστική, γεμάτη συναίσθημα, ταινία που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον σε ολόκληρη τη διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου