Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Shark Night 3D [1/5]

Μετά το περσινό Piranha 3D, φέτος έχουμε το Shark Night 3D. Κι ενώ το πρώτο αποτελούσε το απόλυτο splatter με την διασκέδαση να φτάνει στο αποκορύφωμα της, φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το δεύτερο.

Μια ομάδα έξι κολεγιόπαιδων παίρνουν τα τέλεια σμιλεμένα σώματα τους, πηγαίνουν ανυποψίαστα για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο και... ναι, μάντεψες σωστά, αυτό ακριβώς που νομίζεις, συμβαίνει. Απλά σε 3D.

Σπαταλώντας πολύ χρόνο για τους αδιάφορους χαρακτήρες της ταινίας και με όλες αυτές τις επεξηγήσεις κι αναλύσεις για το πώς οι καρχαρίες βρέθηκαν στην λίμνη, τι ειδή καρχαριών υπάρχουν εκεί και ούτω καθεξής, οι σεναριογράφοι κάνουν ένα μέγα λάθος. Παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά χάνοντας την ευκαιρία να το διασκεδάσουν και μαζί να ψυχαγωγήσουν και τους θεατές, κάτι που οι δημιουργοί του περσινού Piranha ήξεραν καλά.

Όταν τελικά οι καρχαρίες κάνουν την εμφάνισή τους, πουθενά σε οποιαδήποτε από τις σκηνές δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αγωνίας ή σοκ ή πρωτοτυπίας. Ενώ κάποιες σκηνές, τις οποίες πραγματικά θα ήθελα να περιγράψω για να καταλάβετε πόσο κακογραμμένο φιλμ είναι, απλά θα σου προκαλέσουν το γέλιο. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι μια φτωχή παραγωγή, με κάπως άσχημα εφέ, χωρίς πολύ αίμα, χωρίς πολύ γυμνό και με ένα 3D να υπάρχει, επί της ουσίας, σε… μια σκηνή!!! Νοικιάστε ξανά τα Σαγόνια του Καρχαρία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου