Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Wreck-It Ralph [3.5/5]

Αν και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που θα υποστηρίζουν το αντίθετο, προσωπικά πιστεύω ότι το 2012 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά για τα κινούμενα σχέδια. Με τα Brave, Μαδαγασκάρη 3, ParaNorman και Οι Πέντε Θρύλοι να είναι μερικά από αυτά, η φετινή χρονιά διαθέτει πολλές ελκυστικές ταινίες για όλες τις ηλικίες. Και ενώ το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» φαινόταν κάπως λιγότερο ελπιδοφόρα από τις υπόλοιπες (τουλάχιστον στα μάτια μου), κατέληξε να είναι μια απρόσμενη απόλαυση και ένα από τα καλύτερα animation του έτους.

Γραμμένο από τους Jennifer Lee και Phil Johnston και σε σκηνοθεσία Rich Moore, το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» είναι μια εξαιρετικά καινοτόμος ταινία χάρη στον τρόπο που αναμιγνύει πραγματικούς χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο του. Δεν περνά ούτε λεπτό χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι ή κάποιον χαρακτήρα ή κάποιο χαρακτηριστικό κλισέ των συγκεκριμένων παιχνιδιών. Ο Bowser, ο Σόνικ ο Σκαντζόχοιρος, ο Q`Bert, ο Zangief, ο Dig Dug και δεκάδες άλλοι κάνουν κάμεο εμφανίσεις και ο θεατής προσπαθεί απεγνωσμένα να τις δει και να τις πιάσει όλες. Το φιλμ, βέβαια, δεν έχει μονό απήχηση σε όσους παίζουν παιχνίδια. Ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον υπέροχο κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, θα απολαύσουν εξίσου την ταινία χάρη στο άφθονο χιούμορ της και τη συγκινητική ιστορία της. Επιπρόσθετους πόντους ευχαρίστησης δίνει και το τεχνικό κομμάτι του φιλμ. Το animation είναι φωτεινό και πολύχρωμο. Ο σχεδιασμός τον πιστών και των διαφόρων παιχνιδιών θα σας κάνει να κοιτάτε με το στόμα ανοιχτό. Το 3D είναι ικανοποιητικό. Ενώ το σκορ της ταινίας, επίσης, αξίζει να αναφερθεί, δεδομένου ότι είναι ένα ωραίο μείγμα παλαιού και νέου ήχου που με εντυπωσίασε.

Σταθερά έξυπνο, οπτικά μαγευτικό και άκρως διασκεδαστικό, το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» είναι ένα must-see για τους παίκτες και τους ενήλικες που μεγάλωσαν με αυτά τα παιχνίδια, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου