Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Les Infideles [0.5/5]

Πολλές απατημένες σύζυγοι, απεγνωσμένες απόπειρες αποπλάνησης, Λολίτες, ζευγάρια σε κρίση, είναι μερικά από τα θέματα με τα όποια καταπιάνονται επτά διαφορετικοί σκηνοθέτες έχοντας πάντα σαν πρωταγωνιστές τον πρόσφατα βραβευμένο με Όσκαρ Jean Dujardin και τον Gilles Lellouche.

Όπως συμβαίνει σε κάθε σπονδυλωτή ταινία, οι ιστορίες που την αποτελούν είναι και καλές και κακές. Το «6+1 Απιστίες», λοιπόν, είναι μια συλλογή από έξι επιμέρους επεισόδια που απεικονίζουν διαφορετικές καταστάσεις. Όλες, όμως, έχοντας σαν άξονα τους το ίδιο θέμα: τη μοιχεία ή πιο συγκεκριμένα την ανδρική απιστία στις διάφορες εκδοχές της. Δυστυχώς, η παραπάνω σύνθεση δεν βγαίνει στο πανί, όπως πιστεύω θα περίμεναν οι συντελεστές τις. Η ιδέα που έχουν εξαντλείται γρήγορα και το έργο προσπαθεί να βγάλει ζουμί από την τελική ανατροπή της ταινίας. Με μονό μια ιστορία να είναι κάπως έξυπνη, οι υπόλοιπες βρίθουν από κλισέ και σποραδικά έξυπνες ατάκες, με αποτέλεσμα να παρακολουθείς μια σειρά από μικροαστικές αρλούμπες και εξόφθαλμο κιτς.

«6+1 απιστίες», ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά. 6+1 βλακείες θα το έλεγα εγώ…

2 σχόλια:

  1. Ίσως του δώσω μία ευκαιρία και πάω καμιά τετάρτη με το 2for 1 στα village! Πάνω από 3,5€ δε νομίζω να αξίζει! μακάρι να βγω ψεύτρα γιατί και εγώ για 6+1 βλακείες το κόβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να του δώσεις μια ευκαιρία. Την αλήθεια η συγκεκριμένη κριτική είναι από τις λίγες προσωπικές και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν μαζί μου.

      Διαγραφή