Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Un Vie De Chat [3/5]

Η έκπληξη των φετινών Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μας έρχεται από την Γαλλία και μας λέει την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού, της οποίας η γάτα την οδηγεί να διαλευκάνει ένα μυστήριο κατά τη διάρκεια ενός και μόνο βραδιού.

Σε λίγο περισσότερο από μια ώρα, υπάρχει αφθονία δράσης και περιπέτειας ενώ διαθέτει ακόμη και μια μικρή αίσθηση του κινδύνου και της αγωνίας. Παρόλο που πάσχει από μια υπερβολικά απλοϊκή πλοκή, καταφέρνει να σε μαγέψει αφού αυτή η γοητευτική ταινία κινουμένων σχεδίων παίζει με τις συμβάσεις των ταινιών μυστηρίου και χρησιμοποιεί ένα διακριτικό στυλ με πολλές αναφορές στη σύγχρονη τέχνη, στοιχειά που θα ενθουσιάσουν το ενήλικο κοινό. Τα μικρότερα παιδιά, εν τω μεταξύ, θα ενδιαφερθούν περισσότερο για το κομμάτι της περιπέτειας με τα συναρπαστικά κυνηγητά στις ταράτσες των σπιτιών και την κορύφωση τους σε ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο κυνηγητό στην κορυφή του καθεδρικού ναού της Παναγιάς των Παρισίων.

Γλυκό και απλό, αυτό το γαλλικό animation δεν έχει την οπτική πολυπλοκότητα για να ανταγωνιστεί ταινίες της Pixar, αποδεικνύει όμως ότι μια διασκεδαστική ιστορία, μια καλή μουσική κι ένα όμορφο στυλ είναι αρκετά για ένα καλό animation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου