Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Metallica: Through the Never [2/5]

Ως ταινία-συναυλία, το «Through the Never» είναι κάτι το σύνηθες που όμως, αντικειμενικά, θα σε απορροφήσει χάρη στη δύναμη της μουσικής. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για μια αυστηρά ταινία-συναυλίας. Η προσθήκη μιας εκπληκτικά κακοσχεδιασμένης, φανταστικής δευτερεύουσας πλοκής, που θέλει έναν βοηθό (ερμηνευμένο από τον Dane DeHaan) να ψάχνει μια μυστηριώδη τσάντα, ωθεί την ταινία του Antal στη σφαίρα της ανοησίας.

Είναι σαφές ότι η πρόθεση αυτής της ιστορίας, πέρα από το να μετατρέψει τη συναυλία σε κάτι περισσότερο από μια απλή κινηματογραφική αναπαραγωγή ενός live-event, είναι να δώσει νέα οπτική αναπαράσταση και δυναμισμό στα εξαιρετικά γνωστά τραγούδια. Αντ’ αυτού, καταλήγει να είναι περισσότερο μια απογοητευτική απόσπαση της προσοχής σου από μια συναυλία που λειτουργεί αρκετά καλά από μόνη της.

Δεδομένου όμως ότι είναι ως επί το πλείστον μια ταινία-συναυλία, είναι δύσκολο να δώσει κάποιος στο «Through the Never» μια σωστή αξιολόγηση. Ας το θέσω έτσι: αν είστε φαν των Metallica, να τρέξτε από τώρα στην ούρα για εισιτήριο. Αν δεν είστε οπαδός των Metallica, καλό θα ήταν να προτιμήσετε να δείτε κάτι άλλο. Αν τέλος είστε ένας από τους λίγους που αναζητούν κάτι περισσότερο από τέτοιου είδους ταινίες, το «Through the Never» θα σας αφήσει ανικανοποίητους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου