Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Dirty Grandpa [0/5]

Προσβλητικό και κακόγουστο από την αρχή μέχρι το τέλος, το «Άτακτος Παππούς» είναι μία από τις χειρότερες ταινίες για το 2016 μέχρι στιγμής και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει να είναι στη λίστα με τις χειρότερες όλων των εποχών. Πραγματικά, καμία κριτική και καμία ανάλυση δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως το συναίσθημα που νιώθεις παρακολουθώντας την. Κάπου εδώ αναρωτιέστε πόσο κακή μπορεί να είναι μια ταινία; Τόσο πολύ που σε κάνει να θέλεις να βγάλεις τα μάτια σου. Η θέαση της αντιπροσωπεύει μια στιγμή στον χρόνο που θα μπορείς να ανατρέξεις καθώς θα είναι το σημείο στο οποίο η εξέλιξη του πολιτισμού σταμάτησε.

Μισογυνιστικό, ομοφοβικό και ρατσιστικό, το «Άτακτος Παππούς» είναι μια κωμωδία που έχει τα πάντα, εκτός από εξυπνάδα, γοητεία, ευφυΐα και έστω κι έναν καλογραμμένο και συμπαθή χαρακτήρα. Διαθέτει κάθε είδους ανόητο και τεμπέλικο χιούμορ, συμπεριλαμβανομένων και υπερβολικών αστείων για το σεξ, κλισέ χωρατά για γεννητικά όργανα και, τι έκπληξη, ακόμη και σκατο-χιούμορ. Για να καταλάβετε τι εννοώ, υπάρχει σκηνή στην οποία ο Δύο Φορές βραβευμένος με Όσκαρ De Niro ρίχνει αντηλιακή κρέμα πάνω στο στήθος της Audrey Plaza και εμείς πρέπει να γελάσουμε γιατί είναι σεξουαλικό υπονοούμενο. Σε κάποια άλλη στιγμή όταν ο Efron ξυπνάει γυμνός σε μια παραλία με ένα λούτρινο κουκλάκι να καλύπτει τον καβάλο του, ένα περαστικό παιδί αρπάζει το παιχνίδι και ο πατέρας του νομίζει ότι ο Efron είναι ένας παιδόφιλος. Ας γελάσουμε όλοι, μια και η κακοποίηση παιδιών είναι αστεία! Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα πολλά παραδείγματα χυδαιότητας και γελοιότητας του έργου.

Σοβαρά, δεν έχω άλλα λόγια να γράψω. Το «Άτακτος Παππούς» είναι μια ηθικά και διανοητικά κενή, καταθλιπτική και χωρίς ίχνος ψυχαγωγίας ταινία. Είναι μια ψυχοφθόρα εμπειρία 102 λεπτών γεμάτων περιφρόνηση για το κοινό, την οποία επ`ουδενί δεν αξίζει να δείτε για κανέναν λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου