Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Mr. Peabody & Sherman [4/5]

Εντελώς στερημένο από πρωτότυπες ιδέες, το Χόλιγουντ συνεχίζει να βασίζεται στο παρελθόν και να μεταφέρει στον κινηματογράφο αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές των παιδικών μας χρόνων. Τις περισσότερες φορές, τα αποτελέσματα είναι απαίσια, αλλά μία στο τόσο γυρίζουν όχι απλά καλές, αλλά εξαίσιες ταινίες και ο «Κος Πίμποντι & ο Σέρμαν» ανήκει σε αυτές.

Απευθυνόμενο τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, το έργο βασίζεται στα δημιουργημένα από τον Ted Key στα τέλη του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1960 μικρού μήκους επεισόδια «Peabody`s Improbable History» και διαθέτει έναν κάπως επεισοδιακό χαρακτήρα με δύο κεντρικές ιστορίες να δένουν ολόκληρη την πλοκή. Ο σκηνοθέτης Rob Minkoff εξασφαλίζει, από την πρώτη στιγμή, το ότι η ταινία κινείται σε έναν ζωντανό ρυθμό, ενώ η πνευματώδης γραφή είναι γεμάτη με οπτικά και λεκτικά αστεία καταφέρνοντας, στα 85 λεπτά διάρκειας της, να μην κουράζει ούτε στιγμή. Συν τοις άλλοις, κατορθώνει πανέξυπνα να είναι έντονα συναισθηματική, αλλά και, ως έναν βαθμό, εκπαιδευτική, κεντρίζοντας την περιέργεια των θεατών. Από τεχνικής πλευράς, η ταινία διαθέτει ένα πολύχρωμο κι εφευρετικό animation με ελκυστικά σχεδιασμένους χαρακτήρας και τοπία, των οποίων η θελκτικότητα αυξάνεται από τα καταπληκτικά 3D εφέ που όχι μόνο δίνουν βάθος στα γραφικά, αλλά και σε διασκεδάζουν με τα διάφορα μυτερά αντικείμενα που πετάγονται κάθε τόσο.

Κάνοντας μια σούμα όλων των παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι το «Ο Κος Πίμποντι & ο Σέρμαν» είναι μια εξαιρετικά καλαίσθητη, ευρηματική κι αστεία περιπέτεια που μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου