Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Comme un Chef [2.5/5]

Ο Jacky Bonnot (Michael Youn) είναι ένας λαμπρός νέος σεφ που πότε δεν συμβιβάζεται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κρατήσει μια δουλειά, απογοητεύοντας συνεχώς την έγκυο φίλη του, Beatrice (Raphaelle Agogue). Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης δουλειάς ως ελαιοχρωματιστής, η τύχη του φαίνεται να αλλάζει και προσλαμβάνεται για μια δοκιμή από τon μεγάλο σεφ Alexandre Lagarde (Jean Reno), ο οποίος είναι υπό την απειλή να χάσει ένα από τα τρία αστέρια του, και μαζί τη δουλειά του στο εστιατόριο που φέρει το όνομα του, αλλά ανήκει σε έναν μεγιστάνα και τον εγωκεντρικό του γιο, Stanislas Matter (Julien Boisselier).

Απλές αλλά και υπερβάλλουσες κωμικές καταστάσεις συγχωνεύονται αρμονικά σε αυτήν την επιπόλαιη κωμωδία που εξελίσσεται στον κόσμο των εστιατόριων, στον οποίο η κουζίνα, οι σχέσεις και οι σταδιοδρομίες είναι ανακατεμένες μέσα σε ένα μπολ. Στον δρόμο της αναπόφευκτης σύγκρουσης καλού και κακού, το καλοχτισμένο σενάριο του Daniel Cohen προσφέρει μια καθαρή και τίμια ψυχαγωγία που εκμεταλλεύεται πλήρως το κωμικό ταλέντο του Jean Reno και κυρίως του Michael Youn που μαζί συνθέτουν ένα όμορφο ντουέτο.

Φυσικά, μην περιμένετε να δείτε κάποιο αριστούργημα ή οποιαδήποτε προσπάθεια για πρωτότυπη πλοκή ή κάτι τέτοιο. Αυτή εδώ είναι μια mainstream παραγωγή και αυτό που πρέπει να περιμένουμε από αυτήν είναι να είναι αστεία, καλογυρισμένη και χωρίς άσχημα συστατικά στη συνταγή της. Και αυτό ακριβώς είναι. Μια ωραία κωμωδία, με καλό ρυθμό, υποφερτούς διάλογους κι ωραίους και σαφείς χαρακτήρες, χορταστική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω. Εκτός από το ότι ακόμα κι αν όλα ήταν αναμενόμενα όσον αφορά τη πλοκή, αυτό που δεν ήταν από την αρχή προφανές είναι ότι θα περνάγαμε τόσο ωραία βλέποντας το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου