Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Sex Tape [2/5]

Αν κρίνουμε από τις αμέτρητες διαφημίσεις και περιλήψεις της, το «Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» -με πρωταγωνιστές τους Cameron Diaz και Jason Segel ως ένα καταπονημένο παντρεμένο ζευγάρι- υπόσχεται μια αστείρευτη ποσότητα άσεμνου γυμνού και σεξουαλικών αστείων. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, παντρεμένοι χρόνια και ειλικρινά πάρα πολύ κουρασμένοι από τις καθημερινές οικογενειακές ευθύνες τους για να επιστρέψουν στην πρώην ενεργή σεξουαλική ζωή τους, αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία σεξ, στην οποία θα παρουσιάζει όλες τις διάφορες στάσεις που μπορεί ενδεχομένως να σκεφτεί η φαντασία του καθενός. Ξαφνικά, το επόμενο πρωί, ανακαλύπτουν ότι η μικρή ταινία σεξ τους έχει εμφανιστεί σε κάθε iPad που ο Segel έχει δωρίσει σε φίλους και συνεργάτες, οδηγώντας τους σε μια ξέφρενη κούρσα για να εξασφαλίσουν ότι κανείς από αυτούς δεν θα τη δει.

Και μπορεί η παραπάνω περίληψη να μοιάζει ότι αποτελεί τη βάση για μια αρκετά συναρπαστική και διασκεδαστική κωμωδία, ωστόσο με το που η ταινία εστιάζει πέρα από τη δημιουργία του ερωτικού βίντεο (μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες για αστεία), όλη η ελπίδα χάνεται και οι όποιες γαργαλιστικές προϋποθέσεις σας κέντραραν το ενδιαφέρον να τη δείτε εξατμίζονται αφού εξελίσσεται σαν μια PG-13 παραδοσιακή κωμωδία, που στερείται κάθε ίχνος καυστικότητας. Σαφέστατα και έχει τις στιγμές της, δεν είναι όμως ούτε τόσο τολμηρή όσο νομίζει ότι είναι, ούτε τόσο αστεία όσο θέλει να είναι. Με σκηνές που πηγάζουν, κλασσικά, από εσκεμμένα αδέξιες κι εξωπραγματικές σκηνές, είναι να απορείς γιατί οι συντελεστές της δεν άδραξαν την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός εύστροφου και πρωτότυπου φιλμ. Αποδεικνύοντας πόσο λίγη σκέψη έπεσε από τους αριστούχους στην κωμωδία συντελεστές του έργου, η ύπαρξη του Rob Lowe, ο οποίος ανήθικα παρήγαγε μια ταινία σεξ στα νεότερα χρόνια της καριέρας του, πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Από εκεί και πέρα, ο σκηνοθέτης Jake Kasdan, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Diaz και Segel στο «Άτακτη Καθηγήτρια» του 2011, ναι μεν καταφέρνει και διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας υψηλά, αλλά πιθανότατα αυτό οφείλεται στο πρωταγωνιστικό δίδυμο που διαθέτει και όχι τόσο στις δεξιότητες του. Σαν μια κόλλα που κρατά όλη την ταινία ενωμένη, οι δυο τους αποτελούν το καλύτερο κομμάτι του έργου χάρη στη χημεία, αλλά και το άψογο κωμικό timing τους. Από εκεί και πέρα, σαν σύνολο το «Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» διαθέτει μια ανεκμετάλλευτη κεντρική ιδέα με την οποία πολλά ζευγάρια, ομολογουμένως ή όχι, μπορούν να ταυτιστούν. Η διεκπεραίωσή της είναι στην καλύτερη περίπτωση διασκεδαστική, ενώ στη χειρότερη μετριότατη. Σίγουρα αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να βγείτε ένα ραντεβού, αλλά ειλικρινά, απλά περιμένετε να τη νοικιάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου