Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

The Legend of Hercules [0/5]

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φόρα που ο μυθολογικός ήρωας Ηρακλής κατακρεουργείται από Χολιγουντιανά στούντιο, στην ταινία όμως του Renny Harlin είναι η πρώτη φόρα που αυτό γίνεται τόσο ξεδιάντροπα με κανένα ίχνος κινηματογραφικής ουσίας, έχοντας σαν αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να είναι ένα χάλι επικών διαστάσεων, που δύσκολα πιστεύεις ότι κάποιος ενέκρινε το σενάριο κι έδωσε λεφτά για να γυριστεί. Παντελώς άσχετο με την ελληνική μυθολογία, το «Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» υποτίθεται ότι μιλάει για την απαρχή του ήρωα Ηρακλή (Kellan Lutz), ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση από τον βασιλιά Αμφιτρύων αλλά και τον αδελφό του, Ιφικλή, γιατί και τον πρόδωσαν και του στέρησαν την αγαπημένη του, Ήβη. Δεν ακούγεται συναρπαστική σαν ιστορία; Για κάποιους ίσως, αν όμως πραγματικά θέλετε το κάλο σας, ευχή και κατάρα σας δίνω, να μη χαραμίσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, ούτε καν για να σκεφτείτε αν θα δείτε αυτό το τερατούργημα.

Οι πιθανότητες να είναι καλή δεν ήταν ποτέ υπέρ της ταινίας, όταν στην καρεκλά του σκηνοθέτη αποφασίστηκε να είναι ο Renny Harlin, σκηνοθέτης με τρεις καλές δουλείες στο ενεργητικό του και δεκατρείς αισχρές (μερικά παραδείγματα: «Εξορκιστής: Η Αρχή του Κακού», «Βαθιά Άγρια Θάλασσα» και «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο 4»). Ένα τσακ χειρότερη από τη σκηνοθεσία είναι η υποκριτική της ταινίας. Με όλους τους χαρακτήρες να είναι μονοδιάστατοι και κενοί, σίγουρα δεν έχουν και πολλά οι ηθοποιοί να κάνουν, όμως εδώ πραγματικά είναι λες και δεν έχουν πατήσει ποτέ σε μαθήματα υποκριτικής. Και φτάνουμε στο χειρότερο κομμάτι της ταινίας, το «σενάριο» της. Με κανέναν από τους συντελεστές να ασχολείται με τον πραγματικό θρύλο του ελληνικού ήρωα, το έργο αναλώνεται σε slow-motion σκηνές μάχης που δεν έχουν κανέναν προφανή λόγο πέρα από το να εμφανίζονται γυμνόστηθοι οι πρωταγωνιστές. Με την ταινία να στερείται εντελώς οποιουδήποτε συναισθήματος και διαθέτοντας ηλίθιους διαλόγους, ειλικρινά κάθε ένας από τους χαρακτήρες είτε ζήσει, είτε πεθάνει, είτε πάει να γίνει αγρότης… ποσώς μας ενδιαφέρει, αρκεί να τελειώσει το μαρτύριο.

Και επειδή σαν πολύ ασχολήθηκα, θα κλείσω λέγοντας ότι συνολικά το «Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» ξεκίνα άσχημα, όσο περνά η ώρα χειροτερεύει για να καταλήξει στο πιο χαζό, κακοχτισμένο και κακοσχεδιασμένο τέλος στην ιστορία του σινεμά. Ενοχλητικά άστοχη κι αδέξια, η τελευταία κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του Ηρακλή δεν είναι τίποτε άλλο από μια ταινία με ένα κακό σενάριο, άθλιες ερμηνείες και κάκιστο CGI, που θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για την χειρότερη ταινία της χρονιάς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου